Chinese dierenriem | jaar van het varken

Een varken in je interieur?

Afgelopen dinsdag vierde de wereld Chinees nieuwjaar. De belangrijkste Chinese feestdag. Hiermee is volgens de Chinese kalender het jaar van het varken aangebroken. Het varken is het 12e dier in de 12-jaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem. In China staat dit hele jaar, maar met name de eerste twee weken van dit jaar, alles in het teken van het varken. Van versieringen op straat tot de koekjes bij de bakker.¬†Doet mij denken… Hoe staat het eigenlijk met het varken in het interieur?

En yes! Gevonden hoor! Op links; dit leuke houten varkens-kastje ‘sending pig’ van Seletti. In het midden, in de huidige collectie van Missoni, een kussen met de afbeelding van een varken. Overigens is de hele dierenriem in deze collectie opgenomen. En aan de rechterzijde; de Pig Table van Moooi uit 2006. Weinig bescheiden. Fan dus!

Hieronder, niet voor in je woonkamer, maar wel het delen waard, werk van Damien Hirst. Ik vind het prachtig. Pigs Might Fly uit 2008 en This Little Piggy Went to Market, This Little Piggy Stayed at home uit 1996. Beide overigens geen varkens-jaren volgens de Chinese kalender…

Eens kijken of ik dit jaar nog wat varkens kan verwerken in mijn interieur-ontwerpen.¬†Wellicht wat subtieler…

Trudy Heerkens
Trudy Heerkens
Interieurarchitect in hart en nieren. Naast haar onuitputbare enthousiasme voor interieur heeft Trudy een grote liefde voor mode, trends en steden.