All that glitters

_01_Hoofdfoto

Het eerste weekend na Sinterklaas is voor mij het startsein om het huis “kerst-klaar” te maken. De boom voldoet niet aan de laatste trends [val ik nu van een bepaald voetstuk] maar bevat een mengelmoes van souvenirs, lelijke dobbel-cadeautjes, kitscherige [over the top] dierfiguren, antieke rode kersen van mijn oma en niet te vergeten de engeltjes van mijn moeder.
Daaromheen decoreer ik met eucalyptus, pauwenveren, groene bessentakken en diverse kleuren lint, die als een waterval naar beneden draperen, maar vooral veel glitter.
[een soort van Engels Chique versus Iris Apfel versus Beieren versus Vivienne Westwood versus Wibi Soerjadi versus Botanic versus The Great Gatsby]

Trends kun je wat mij betreft met kerst overboord gooien, maar ik begrijp als men handvaten wil hebben. Voor mij kan het dus niet kleurrijk genoeg, maar wel kaderen door middel van de hangende decoratie in het groen en verlichting in warm wit.

Als ik dan toch mijn overige favoriete sferen/trends mag noemen vind ik een boom in zwart-wit thema wel erg fraai. Totaal het tegenovergestelde en niet voor de hand liggend. Voelt wat cooler en harder aan, maar als je het doorzet in echt alles, vormt dit een fantastisch geheel.
Tafelkleed, servetten, bestek, kaarsen, en ga zo maar door. Uiteraard afmaken met diverse glitters in goud of zilver.

Tijdens het optuigen denk ik ieder jaar: “volgend jaar ga ik voor de klassieke sfeer”. Mooie grote glanzende kerstballen in rood, groen en zilver [of goud]. Minder hysterisch. Samen met de notenkraker-figuren, dennenappels en rode paddenstoelen.
Maar toch als ik de diverse kerstdozen open, moet ik stiekem lachen om de schrikbarende figuren die uit de verpakking komen.

Handarbeid/ambacht is een thema wat ik ook zeer kan waarderen. Niet dat ik zelf de ornamenten maak, ik ontvang of koop ze liever. Deze blijven dan wel vaak in dezelfde kleurschakeringen en voelt wat summier aan.
Om het wat meer body te geven, is het fraai dit te combineren met bijvoorbeeld engelenhaar en lampen met zo’n vlammetje [voorkeur echte kaarsen op zo’n klemmetje… maar ik raad het af [ervarings-deskundige..]

Met al deze stijlen en sferen (klassiek of hysterisch) willen we volgens mij hetzelfde bereiken. Een warm en welkom gevoel geven aan je huis, wel met een tikje humor alsjeblieft, zeker nu.

Lief zijn voor elkaar, en niet alleen onder de mistletoe.
Maak er samen een fantastische en sfeervolle maand van, inclusief glitters & bubbels.