Donkere dagen

donkeredagenbcovered05

Laat je omarmen door donker getexte muren

Het duurt nog een week of drie, voordat de kortste dag van het jaar aanbreekt. Maar ik voel ze al wel hoor; “De donkere dagen voor kerst.” Zoals we dat zo mooi zeggen. In deze periode brengen we veel tijd binnenshuis door. Afgeschermd van wind, koude en regen. Maar dat donkere; dát bevalt me eigenlijk prima binnenshuis!

Donkere kleuren kunnen in je interieur juist voor heel veel sfeer en warmte zorgen. Donker getexte muren en plafonds kunnen je volledig omarmen. Durf het geheel donker te houden. Kies voor meubels in dezelfde kleurreeks als je wanden. Ton-sur-ton met een kleuraccent in bijvoorbeeld kunst, decoratie of verlichting.

Probeer bij gebruik van veel dezelfde kleurtinten wel te variëren wat betreft materialen. Grote matte oppervlakten vragen om harige karpetten, zachte velvet stoffen en glimmende objecten.

Deze donkere ruimtes bieden binnenkort de perfecte basis voor je kerstdecoratie en kerstverlichting. Maar dezelfde ruimte leent zich natuurlijk ook uitstekend voor een lange avond op de bank, voor TV of openhaard, met een mooi glas rode wijn!