Kleur van het jaar 2022: Very Peri

very-peri-pantone-2022

Zelf vind ik de maand januari de minst leuke maand van het jaar. Het liefst zou ik een winterslaap houden en hier eind februari uit ontwaken.
Ik heb behoefte aan zon en kleur. Op de zon heb ik helaas geen invloed maar kleur daarentegen wel. Dit kan ik in bijna alles toepassen, graag zelfs!

Pantone onthult ieder jaar de kleur van het jaar

Voor het eerst is er gekozen voor de ontwikkeling van een compleet nieuwe tint.
“Het was belangrijk voor ons om met een volledig nieuwe kleur te komen, omdat we nu een heel nieuwe kijk op de wereld hebben” zegt Leatrice Eisemand, executive director van Pantone.
“Nu we uit een intense periode van isolement komen, veranderen onze opvattingen en normen, en zijn onze fysieke en digitale leven op nieuwe manieren versmolten”

Het is volgens Pantone de “gelukkigste en warmste van alle blauwe tinten”, en dat gevoel moet de kleur in 2022 dan ook verspreiden.

De kleur staat voor een zorgeloos zelfvertrouwen en een gedurfde nieuwsgierigheid, maar ook voor fantasie, passie, inventiviteit, inspiratie, originaliteit en spiritualiteit.
Als ik dit zo lees, krijg ik nog meer zin om te strooien met kleur; in mijn kleding, schoenen, accessoires, maar uiteraard ook in mijn maar ook jullie interieur.

Sommige spreken over blauw, andere over paars. Ook zag ik de omschrijving “burple” voorbijkomen. [blue & purple]. Hoe zien jullie deze kleur?

Anyway; meer kleur om ons heen, ik zou zeggen laten we daar eens mee beginnen!
Deel je leukste, mooiste, vrolijkste Very Peri foto en zeg JA tegen kleur.