Natuursteen | gelegd in een ‘willekeurig patroon’

marmer patroon b-covered1

Marmeren vloer? Doen!

Laten we het geen ‘trend’ noemen. Het gebruik van marmer in interieurs. Marmer is simpelweg altijd een goed idee; want tijdloos! De luxe uitstraling van marmer past zowel in een modern als in een klassiek interieur en combineert prachtig met tal van kleuren en materialen. Een serveer-tray of een bijzettafeltje met marmeren blad is een leuke, maar veilige aanschaf. Laten we even doorpakken naar marmeren vloeren!

Wanneer je aan marmer denkt, zie je waarschijnlijk direct de wit-grijze steensoort uit Carrara voor je. Maar er is ook marmer in onder andere rose, groene, paarse, en blauwe tinten. Het combineren van deze verschillende kleuren marmer, levert gegarandeerd een te gekke vloer op!

Het leggen van een marmeren vloer is maatwerk. Dat betekent, A: dat het een secuur en kundig werk is. En B: dat de mogelijkheden eindeloos zijn! Yes! Stukken marmer kunnen in velen rechte vormen worden gezaagd en in ieder gewenst patroon worden gelegd. Vaak kiest men voor een repeterend motief; maar ook een patroon dat willekeurig oogt geeft een fantastisch beeld.

Niet lang geleden ontwierp ik een patroon voor de pantry van een mooi kantoren-pand. De marmeren vloer is ondertussen gezaagd en gelegd en een sneak peek is te zien op Instagram. Ik heb de smaak te pakken. Door naar de volgende?! Een vloer ontwerpen voor een particuliere opdrachtgever lijkt me wel wat. Wie durft?